Mednarodno tekmovanje Palmanova 2018

15. Mednarodno tekmovanje pihalnih inštrumentov v Požarevcu
13. 5. 2018
Praznični december
6. 2. 2020

Mednarodno tekmovanje Palmanova 2018

V soboto, 12. 5. 2018, smo se ob 5.30 učenke flavte Pia Petek, Taja Bratovž in Janja Glavonjič odpravile v italijansko mesto Palmanova na mednarodno glasbeno tekmovanje. Udeležile smo se ga v zasedbi tria flavt in smo tako predstavljale Glasbeno šolo Ribnica v kategoriji komornih skupin.

V Palmanovo smo prišle ob 7.30, kjer smo v Teatru Gustavo Modena dobile prostor za ogrevanje in vadenje. Nato smo imele vajo na odru, hkrati pa smo si ogledale še dvorano in se prilagodile njeni akustiki. Po vaji smo se pripravljale na nastop in zbijale tremo s sprostitvenimi vajami. Celoten tekmovalni program smo še nekajkrat preigrale, nato pa čakale, da nas organizatorji pridejo iskat in nas peljejo na oder.

Tekmovanje se je začelo ob 9.00. Me smo bile druge po vrsti in smo tako nastopile ob 9.15. Nastop smo uspešno opravile. Tako žirija kot prof. Barbara Gorše so bili zadovoljni. Po nastopu je sledilo še slikanje, nato pa smo se počasi odpravili proti domu. S tekmovanjem in nastopom smo po tekmovanju Svirél pridobile še eno lepo glasbeno izkušnjo, ki je ne bomo nikoli pozabile.

J.G.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja