15. Mednarodno tekmovanje pihalnih inštrumentov v Požarevcu

Mednarodno tekmovanje Palmanova 2018
29. 5. 2018
Kvartet saksofonov na Kongresnem trgu
27. 6. 2016

Sredi aprila smo se Lara Petek, Zarja Čampa in Kaja Dvorščak udeležile 15. mednarodnega tekmovanja pihalnih inštrumentov (solo in komorne skupine) v Glasbeni šoli Stevan Mokranjac v Požarevcu.

18. aprila zjutraj smo se skupaj s starši in profesoricama Barbaro Gorše in Kristino Jeke odpeljali na dolgo pot proti Srbiji. Po deveturni vožnji skupaj s postanki smo okoli 17. ure prispeli v hostel v Požarevcu, kjer smo se naprej razporedili po sobah, nato pa smo vsi skupaj odšli v glasbeno šolo na vajo. Imele smo tudi možnost preizkusiti dvorano, v kateri je cel teden potekalo tekmovanje. Ker smo bile utrujene od dolge vožnje in intenzivne vaje, smo se hitro odpravile spat, saj smo se morale spočiti in nabrati energijo za pomemben nastop.

Naslednje jutro smo v glasbeni šoli imele še zadnjo vajo pred tekmovanjem. Po vaji smo se šle preobleč v hostel, nato pa izkoristile zadnjih nekaj minut za ogrevanje pred vstopom v dvorano. Na tekmovanju smo nastopile kot prve, saj sta dve komorni skupini pred nami odpadli. Malo smo bile živčne, ampak smo se uspele zbrati in suvereno odigrati pripravljen tekmovalni program. Po koncu naše kategorije sta nam dva od žirantov z navdušenjem čestitala. Med čakanjem na rezultate smo šli na tradicionalno srbsko kosilo in se malo sprehodili po mestu, saj smo do razglasitve imeli kar nekaj časa. Ko smo izvedele, da smo dobile zlato priznanje, smo se zelo razveselile.

Tekmovanje v Požarevcu bo za nas ostala zelo lepa izkušnja v življenju in tudi potrditev, da vsakodnevno vadenje obrodi sadove.

L.P., Z.Č., K.D.